e
Banner


TÜLOMSAŞ 2 yılda 50 lokomotif üretecek!

Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ), General Electric ile yaptığı stratejik ortaklık kapsamında, 2 yıl içerisinde 20 adedi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) verilmek, 30 adedi de dış pazarda satılmak üzere toplam 50 'PowerHaul' serisi lokomotif üretecek.





tulomsas_lokomotif.jpg

TÜLOMSAŞ'ta PowerHaul lokomotiflerden üçüncüsünün üretiminin gerçekleşmesi nedeniyle bugün tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya General Electric Transportation Başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli, General Electric Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Gökhan Bayhan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı ile davetliler katıldı.

General Electric Transportation Başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli, dünya üzerinde 50'den fazla ülkede yaklaşık 17 bin adet General Electric lokomotifi kullanıldığını söyledi. Simonelli, "TÜLOMSAŞ ile yaptığımız işbirliği ile Türkiye ve ABD'de hem istihdam yaratacağız hem de Türkiye'de alt yapı büyümesini teşvik edeceğiz. Üstün teknoloji lokomotif üretimi alanındaki bilgi ve birikimimizi TÜLOMSAŞ ile paylaşıyoruz ve son teknoloji lokomotiflerin üretilmesi için Türk mühendisler ve teknisyenlerle birlikte çalışıyoruz" dedi.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı ise dünyanın en gelişmiş ve ileri teknoloji ürünü lokomotiflerin TÜLOMSAŞ'ın bilgi birikimi, uzman iş gücü, imkan ve kabiliyetleri ile üretilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Avcı şöyle konuştu:

"İlk üretilen lokomotiflerde TÜLOMSAŞ çalışanlarının ortaya koyduğu ürün kalite gerekliliklerinin karşılanmasına yönelik performansın, uluslararası denetim kuruluşları tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bu durum geleceğe dönük hedeflere ulaşılabileceğinin de en önemli göstergesidir. Bu ortaklık ile sonucu yüksek katma değerli teknolojik ürünlerin yurt içi ve yurt dışı piyasalara satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi sonucu ülke ekonomisine ve yan sanayinin geliştirilmesine de reel katkı sağlanmış olacaktır."

TÜLOMSAŞ'ta üretimi süren PowerHaul lokomotiflerinde büyük ölçüde yakıt verimliliği ve düşük emisyon sağladığı belirtiliyor. General Electric, PowerHaul lokomotiflerin tasarımı, geliştirilmesi ve Türkiye'ye teknoloji transferi için 150 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Üretilecek lokomotiflerin ortalama 1.5 milyar dolarlık ihracat değeri yaratması bekleniyor.

Yapılan konuşmaların ardından ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Lorenzo Simonelli'ye kahve fincanı takımı hediye ederken, Demiryol- İş Sendikası Şube Başkanı Çetin Bayar da demiryolcuların eskiden kullandıkları köstekli saat verdi.

(haber7)




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat