e
Banner


Transorient multimodal servisini Ege ve Akdeniz’e taşıyacak

Transorient için 2016 multimodal taşımacılıkta atılım yılı oldu. Bu alandaki iş hacimlerini %65 artırdıklarını belirten Transorient Uluslararası Taşımacılık ve Tic. A.Ş. Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, “Multimodal taşımacılık çözümlerimizi şeffaf ve kurumsal fiyatlandırma altyapımız ve geniş hizmet ağımız ile Ege ve Akdeniz bölgesine genişletmeyi planlıyoruz” dedi.

zirve_banner

 

 

 

 





nil_tunasar_transorientTransorient Uluslararası Taşımacılık ve Tic. A.Ş. Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, 2016’nın zor ve rekabetçi geçen bir yıl olduğunu söyledi. Şirket olarak plan ve hedeflerini buna göre kurguladıklarını vurgulayan Tunaşar, zor bir yılı başarıyla tamamladıklarını belirtti. 2016 yılı için multimodal çözümlerde ciddi bir büyüme hedefi koyduklarını aktaran Tunaşar, “2016’da bu alanda işlem hacmimizi %65 artırarak sektörün en önemli oyuncularından biri olduk. Multimodal alanında 7000’in üzerinde konteyner stoğumuz bulunuyor ve Avrupa’nın en geniş dağıtım ağına sahibiz. Bu güçlü altyapımızı sektörümüzdeki diğer taşımacılık firmalarına da açarak sektörün gelişimine katkıda bulunduk. 2016 yılsonu rakamlarına baktığımızda 120’nin üzerinde yerli ve yabancı kuruluşa hizmet verdiğimizi, bunların 28’nin ise taşımacılık sektöründeki firmalar olduğunu görmek bizleri sevindiriyor” dedi. Tunaşar, ayrıca 2016 yılında Belçikalı ECS European Container Services ile bölgesel bir iş birliği kurarak Anadolu’ya açıldıklarını, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde, alanlarında lider olan birçok dış ticaret firmasına düzenli, sürekli, rekabetçi bir servis sunmaya başladıklarını söyledi. Tunaşar, büyüdükleri bir diğer alanın ise biofarma lojistiği olduğunu belirtti. Bu alada artan bir iş hacmiyle çözümler üretmeyi sürdürdüklerini aktaran Tunaşar, “Özellikle ısı kontrollü taşımalarda altyapımız ve dağıtım ağımızı genişlettik. Hali hazırda Türkiye’nin 32 ilinde kendi ekibimiz ile hizmet vermekteyiz. 2016 yılında biofarma lojistik hacmimizde oranında bir büyüme gerçekleşti” dedi.

“2023 HEDEFLERİNE KATKI SUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
2017’de de Transorient olarak yenilikçi ve sürdürülebilir ürünler yaratarak Türkiye ekonomisine değer katmaya devam edeceklerinin altını çizen Nil Tunaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Multimodal taşımacılık çözümlerimizi şeffaf ve kurumsal fiyatlandırma altyapımız ve geniş hizmet ağımız ile Ege ve Akdeniz bölgesine genişletmeyi planlıyoruz. Hızlı Kargo ve biofarma lojistik alanlarında büyümeye devam edeceğiz. Farklılık gözetmeden her türlü sektöre hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Kriz dönemlerinin, geniş bir yelpazede ve farklı modellerde özellikle servisler üreterek geçilebileceğine inanıyoruz. Lojistik dünyasının dinamiklerinin; Türkiye’yi de içerisine alarak makro anlamda değişmekte olduğunu yakından gözlemliyoruz. Artık yetkin ve sürdürülebilir olmayan, sadece indirim yaparak piyasaya tutunmaya çalışan  firmaların piyasada kalmakta daha da zorlanacağı bir döneme giriyoruz. Bunun  yanı sıra olanaklarımız dahilinde istihdama katkıda bulunmak da önem verdiğimiz eğilimlerimizden biri. İnsana değer veriyor bu yönde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Misyonumuz Türkiye’nin 2023 makro ekonomik hedeflerini desteklemektir. Ekonominin dar boğazdan çıkması için tüm Türk firmalarının aynı bakış açısına sahip olması ve özellikle ihracatı desteklemek yönünde çözümler üretmesi gerektiğine inanıyoruz.”

LOJİSTİK SEKTÖRÜ DESTEK BEKLİYOR
2016’da dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantıların, seçimlerin, krizlerin tüm ülkeleri etkilediğini vurgulayan Nil Tunaşar, “Belirsizlik ve güvensizlik bize göre 2016’ya damgasını vuran iki tanımlayıcı sıfattı. Hepimiz biliriz ki, güven ve stabilitenin olmadığı ortamlarda gelişim söz konusu olamaz. 2016 dolayısı ile sektörümüz için verimli ve başarılı bir yıl olmadı. Ardı ardına yaşadığımız terör olaylarının hali hazırda kar marjı oldukça daralan sektörümüz üzerindeki etkileri olumsuz oldu. Bu tür zor ekonomik koşullarda devlet desteğinin son derece büyük önemi var. Yurtdışında birçok yönden desteklenen taşımacılık ve lojistik sektörü yakın zamana kadar biraz yalnız bırakılmıştır. Devletin çeşitli sektörlere vereceği desteğin konuşulduğu bu süreçte sektörümüzün de teşviklerle gereken desteği almasını ümit ediyoruz. Ülke olarak zor ve acı günler geçirdiğimiz bu dönemde birlik, beraberlik ve kardeşlik çatısı altında toplanmamızın gerekliliğine inanıyor, bu huzursuz ortamın bir an önce bitmesini diliyoruz. Tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet, ailelerine sabır ve güç diliyoruz. Türkiye’nin ilerlemesi için, karamsarlığa kapılmadan çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.  

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat