e
Banner


GrakGrak Cargo, gönderici ve kuryeleri tek platformda buluşturdu
Küreseldeki sera gazının neredeyse üçte birinden sorumlu olan ulaştırma ve taşımacılık pazarında sürdürülebilir ve kişiselleştirilebilir hizmet geliştiren yerli kargo girişimi GrakGrak Cargo, gönderici ve kuryeler arasında sabit rota oluşturarak, kargodaki aktarma aşamalarını ortadan kaldırdı.




grakgrakE-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte paket teslimat hizmetlerine taleplerin artması, kargo taşımacılığı pazarının büyümesini tetikliyor. Market Research’ün yayımladığı verilere göre, 2021’de 13 milyar dolar değerinde olan kargo taşımacılığı pazarının 2030’a kadar %5,17’lik bir artış kaydederek 22,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Büyüyen pazar karşısında kurumsallaşmaya başlayan kargo şirketleri, kişi ve işletmelerin operasyon sürecinde yaşadıkları aksaklıklarda muhatap bulamamasına ve takip edilebilirliğin azalmasına yol açarken, GrakGrak Cargo sürdürülebilir ve kişiselleştirilebilir kargo hizmetiyle sektörde bir ilki gerçekleştirdi. Yerli girişim, insanların seyahat ederken paket kargo taşımasına, böylece ek gelir elde etmesine olanak sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların kargolarını kimin taşıyacağına karar vermesini de mümkün kılıyor. Bu sayede göndericiler ile seyahat tutkunu kuryeler arasında sabit bir rota oluşturan ve aktarma işlemlerini ortadan kaldıran girişim, sürdürülebilir, hızlı ve güvenilir kargoculuğu yaygınlaştırıyor.
 
Girişim fikirlerinin kargo hizmetlerindeki eksikliklerden ortaya çıktığını aktaran GrakGrak Cargo Kurucu Ortağı Halil İbrahim Dursunoğlu, konuya dair şu açıklamada bulundu: “Günümüzde Türkiye’de her dakika bin 500 adet kargo gönderiliyor. Bu kargoların teslimi 1 ila 7 gün arasında değişkenlik gösterirken, çoğu zaman da gecikiyor. Kargo şirketlerinin yoğun talep karşısında müşterilerine geribildirim vermekte zorlanması da kişilerin kargosunu takip edememesine neden oluyor. Sektörde süregelen bu sorunlara istinaden hayata geçirdiğimiz sistemimizle, global pazarda kritik bir rol oynayan lojistik şirketi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Uygulamamızla insanların seyahat ederken efor sarf etmeden kargo taşıyarak para kazanmalarını sağlarken, kullanıcıların da kargolarını en hızlı sürede iletmelerine ve teslim almalarına olanak tanıyoruz. Sektöre yeni bir soluk kazandırmanın yanı sıra kargo hizmetlerinde sürdürülebilirlik ve güvenilirliğe dair farkındalığı da artırıyoruz.”
 
Ulaşım ve taşımacılık sera gazının üçte birinden sorumlu
 
Uygulamalarının geleneksel kargo fiyatlarına göre %50 daha düşük maliyetli ve hızlı olduğunu belirten Halil İbrahim Dursunoğlu, “Dünya genelinde sera gazının neredeyse üçte birinden (%29) sorumlu ulaşım ve taşımacılık endüstrisi, iklim krizini tetikliyor. Biz de doğayı koruma ve kusursuz bir kullanıcı deneyimi yaratma misyonumuzla sürdürülebilir ve kişiselleştirilebilir kargo hizmeti vermeye başladık. Kargoların şubeden şubeye ya da araçtan araca aktarılma aşamalarını tamamen ortadan kaldırdık. Platformumuzla gönderici ve alıcı arasında tek ve sabit bir rota oluşturduk” dedi.
 
Seyahat tutkunları freelance kargo taşıyor
 
Kargo gönderimi ve teslim hizmetlerinin tümünün uygulama üzerinden gerçekleştirildiğini belirten  GrakGrak Cargo Kurucu Ortağı Halil İbrahim Dursunoğlu, iş modellerine dair şu bilgileri paylaştı: “Hizmetimizden faydalanmaya başlamadan önce hem kuryelerin hem de göndericilerin gerçekleştirmesi gereken birkaç prosedür bulunuyor. İlk adımda kullanıcıların mail adresiyle platforma kaydolması gerekirken, bunu bilgilerin doğrulama süreci takip ediyor. Bu noktada süreç müşteriler ve kuryeler için ikiye ayrılıyor. Kuryeler kayıt olduktan sonra seyahatlerinin tarihlerini, başlangıç ve bitiş rotalarını sistemde belirtiyor. Göndericiler ise puanlar ve yorumlar üzerinden kuryeleri incelemesiyle birlikte kuryelerle iletişime geçerek süreci başlatıyor. Kurye kargoyu kapıdan alıp doğrudan alıcıya götürürken, göndericiler de süreci canlı takip sisteminden izleyebiliyor.”
 
Göndericilerle kuryeler tek platformda buluştu
 
Çift taraflı kazan kazan mekanizmasıyla oluşturulmuş kargo hizmetlerinin yeni bir ekosistem yarattığına dikkat çeken Halil İbrahim Dursunoğlu, “Kargolarını uygun fiyatlı göndermek isteyenlerle, seyahat ederken para kazanmak isteyen kişileri tek platformda buluşturuyoruz. Sistemimizle birlikte yalnızca kargo süreçlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir kargo sektörüne katkıda bulunuyoruz. 2 ay gibi kısa bir sürede 20 bin kullanıcıyı aşan ailemizi büyütmeye devam etmek ve şu ana kadar kargo teslimatı yaptığımız 35 ülke de dahil olmak üzere alacağımız yatırımlarla faaliyet alanımızı genişletmek, pazarın dinamiklerini belirleyen kritik bir oyuncu olarak konumlanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat