e
Banner


Dünya devi Bombardier Türkiye'de hem kazanıyor, hem kazandırıyor
Demiryolu teknolojilerinin dünyadaki lider firmalarından Bombardier Transportation’ın 2008 yılında İstanbul’da açtığı Bombardier Global Satın Alma Ofisi aracılığıyla Türk tedarikçiler son 5 yılda 10 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.




bombardierMerkezi Berlin'de olan Bombardier Transportation, İstanbul Expo Center’da düzenlenen Eurasia Rail 2013 Fuarı’nda (7-9 Mart) Türkiye için özel olarak tasarlanan V300ZEFIRO’nun yanı sıra yenilikçi, ekolojik ve ileri teknolojiye sahip ulaşım çözümleri; BOMBARDIER ZEFIRO yüksek hızlı tren, BOMBARDIER FLEXITY 2 tramvay ve BOMBARDIER MOVIA sürücüsüz metroyu tanıttı. Fuarda ayrıca Bombardier Transportation’ın Türkiye’nin hızla genişleyen demiryolu taşıma ağına uygun, Avrupa Demiryolu Trafik Yönetim Sistemi (ERTMS) uzmanlığını ve üstün teknoloji ürünü iletişim tabanlı tren kontrolü (CBTC) çözümü BOMBARDIER CITYFLO 650 de katılımcılarla paylaşıldı.
10 yılda 45 milyar dolar yatırım hedefi iştah açıcı
Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içinde demiryolu alanında 45 milyar dolar yatırım yapma kararının bölge içinde ve dışında yolcu ve yük taşıma potansiyelini büyük ölçüde arttıracağını belirten Bombardier Transportation Türkiye Bölge Satış Yöneticisi Pier Prina Mello, “Türkiye demiryollarını yaygınlaştırma programı, ülkenin Avrupa ile Asya arasında köprü olan stratejik konumunu güçlendirme tutkusunun bir göstergesi. Bombardier olarak, Türkiye pazarındaki varlığımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. 2008 yılında İstanbul’da açtığımız Bombardier Global Satın Alma Ofisi, Bombardier'in dünya pazarlarındaki projeleri için uzun vadeli işbirliği yapabileceği potansiyel Türk imalatçıları belirlemek ve geliştirmek üzere faaliyet gösteriyor. Türk tedarikçilerin Bombardier'in tedarik zincirine entegrasyonunu etkin olarak destekleyen bu ofis aracılığıyla, son 5 yılda Türk tedarikçiler 10 Milyon Dolar’ın üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Bombardier olarak, mevcut ağlardaki kısıtlamaları azaltacak, tramvay ve metrolardan hızlı tren ve demiryolu kontrollerine kadar uzanan, gelişmiş ve uzmanlığı kanıtlanmış çözümlerimizi Türkiye pazarına sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat