Banner


Dinçer Lojistik tehlikeli madde taşımacılığı pazarını domine ediyor
Tehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın uzmanlığıyla güvenlik konusunu kırmızı çizgisi olarak gören Dinçer Lojistik, doğabilecek tüm risklere karşı kanun ve yönetmelikler kapsamındaki tedbirlere tam uygunluk ilkesiyle çalışmalarını sürdürerek sektörün dinamiklerini belirliyor.




Dinçer LojistikTehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın bir deneyimle faaliyet gösteren Dinçer Lojistik; başta kimya sektörü olmak üzere inşaat, boya, zirai ilaç gibi tehlikeli madde sınıfına giren ürünlerle çalışan pek çok sektöre hizmet veriyor. Tüm hizmetlerinde üstlendiği büyük sorumluluğun bilinciyle güvenlik konusunu merkezine alan şirket, doğabilecek tüm risklere karşı ulusal ve uluslararası mevzuatlar çerçevesinde aksiyon alarak tehlikeli madde lojistiği pazarını domine ediyor. 
 
Dinçer Lojistik; tehlikeli madde lojistiğinin başlıca gerekliliği olan ADR (Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) standartlarına uygun şekilde donatılmış 650 adetlik araç filosu, tehlikeli madde taşıyan sürücülerin alması gereken SRC5 belgesine sahip uzman sürücü kadrosu, tüm gerekli belge ve sertifikalara sahip alt yapısı, kapıdan kapıya ADR’li dağıtım ağı ve güvenlik uygulamalarını tüm iş süreçlerinin odağına alan kalite anlayışı ile sektörde adından sıkça bahsettiriyor. Gerek operasyonel gerekse bu alandaki mevzuat ve prosedüre hâkim yapısıyla ADR’li parsiyel dağıtım hizmetlerinde de öncü konumda olan şirket, Türkiye’nin kimya sektörüne özel ADR’li dağıtım ağına sahip tek firma olma özelliğiyle de rakiplerinden ayrılıyor. 
 
“Güvenlik kırmızı çizgimiz”
 
                                                                                                                       
Dinçer Lojistik
ADR yöne tmeliğinin sektördeki hayati önemine dikkat çeken Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer şu bilgileri veriyor: “ADR, Birleşmiş Milletler Ekonomi Komisyonu girişimiyle 30 Eylül 1957 tarihinde imzalanmış ve 29 Ocak 1968 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Türkiye 2010 yılında ADR’ye fiilen taraf olduğunu açıklamakla birlikte, 24 Ekim 2013’te resmî gazetede yayınlanmış ve 30 Mart 2015’te ise fiili olarak uygulanmaya başlanmıştır. Tehlikeli maddelerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden, güvenli ve düzenli şekilde kamuya açık karayolu ile taşınmasını sağlayan bir yönerge olan ADR; taşıma faaliyetinde yer alan gönderici, alıcı, taşıyan, paketleyen, operatör, boşaltan, dolduran, yükleyen gibi tarafların sorumluluk ve yükümlülüklerini de beliriyor. Bu yönetmelik kapsamında Tehlikeli madde lojistiğinde faaliyet gösteren bütün tarafların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB) alma zorunluluğu bulunmakta. Dinçer Lojistik olarak kurulduğumuz günden bu yana güvenlik konusunu kırmızı çizgimiz olarak görmekte, ADR standartları kapsamında tüm sorumluluklarımızı azami ölçüde yerine getirmekte ve tüm prosedürleri harfiyen uygulamaktayız. ADR muafiyet, istisna ve kurallarını kullandığımız yazılım alt yapımıza işleyerek, sürecin uçta uca yönetimini insan hatasından arındırarak daha güvenli bir yapıya taşıdık” sözlerini kaydediyor. Dinçer Lojistik bünyesinde, alanında uzman 7 Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulunduğunu belirten Mustafa Dinçer, ihtiyaç duyulması halinde müşterilerine ücretsiz özel tehlikeli madde danışmanlık hizmeti desteği verdiklerinin de altını çiziyor.
 
Öte yandan Avrupa Kimya Sanayicileri Birliği (CEFIC) tarafından oluşturulan ve kimya sanayine hizmet veren tedarikçileri sağlık, emniyet, çevre ve kalite standartları başlığında değerlendiren bir sistem olan SQAS’e (Safety & Quality Assessment System) yönelik ilk denetimini 2014 yılında çok yüksek bir puanla tamamlayan Dinçer Lojistik, bu sertifikasyonla kalite standartlarını sürekli yükselterek güvenilirliğini uluslararası arenada da kanıtlamış bir şirket olarak öne çıkıyor. 
 
Tehlikeli atıklar imha ediliyor
 
Dinçer Lojistik, tehlikeli sınıfta yer alan maddelerin lojistiğinin yanı sıra tehlikeli atıkların imha edilmesi noktasında da etkin bir rol üstlenerek yüksek kalite standartlarında atık yönetim hizmetleri sunuyor. Şirket; Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında gerek operasyonel süreçler sırasında hasarlanan gerekse müşterilerin talepleri uyarınca bertaraf edilmesi istenen ürünlerin, ADR hükümlerine uygun olarak sözleşmeli tedarikçilere taşınmasını ve geri kazanım/bertaraf tesislerinde imha edilmesini sağlıyor. Çalışmalarını daima güvenilirlik ve sürdürülebilirlik ilkesi ile yürüten Dinçer Lojistik; atık yönetim hizmetlerini ekonomik, güvenli, insan sağlığına zarar vermeden ve çevreye olumsuz etkisi en az olacak şekilde gerçekleştiriyor.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat