e
Banner


Hiper Lojistik ADR’li yük taşıma kapasitesini yüzde 25’e çıkaracak
Hiper Lojistik, Türkiye Avrupa hattında hızlı, güvenilir ve rekabetçi fiyatlarla ADR’li yük taşımacılığı hizmeti sunuyor. ADR’li taşımaların iş hacimleri içinde yüzde 20 paya sahip olduğunu belirten Hiper Lojistik Genel Müdürü Hüseyin Ergör, 2023’te bu oranı yüzde 25’e çıkarmayı planladıklarını söyledi. 




Hiper2000’li yılların başında kurulan Hiper Lojistik, kara, hava ve denizyolu taşımacılığının yanı sıra tehlikeli madde taşımacılığında uluslararası standartlarda çözümler sunuyor. Türkiye-Avrupa hattında tehlikeli madde taşımacılığı yapan şirket, ADR'li yük taşıma kapasitesini artırmayı planlıyor.
Tehlikeli madde taşımacılığında kapalı ve tenteli ADR’li araçlarla güvenilir hizmetler sağladıklarını belirten Hiper Lojistik Genel Müdürü Hüseyin Ergör, “Özellikle kapalı kasa araçlarımızla hammadde, yarı mamul ürünlerin Türkiye’den Avrupa’ya, Avrupa’dan Türkiye’ye taşımasını yapıyoruz. Türkiye’den; Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa, İspanya ve Portekiz ülkelerine hızlı, güvenilir ve rekabetçi fiyatlarla çözümler sunuyoruz. Bünyemizde çalışan araçlar ve şoförler (tedarikçilerimiz) gerekli ADR standartlarına uygun donanıma sahiptir” dedi. 
 
ÇEVRECİ ÇÖZÜMLER 
 
Hüseyin Ergör, yaptıkları ADR’li taşımalarda özellikle kapalı kasa araçların ağırlıkta olduğunu söyledi. Ergör, bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Çevresel faktörlerden daha az etkilenerek, çevreye daha duyarlığı taşımacılık yapmak için öncelikli olarak kapalı kasa araçları tercih ediyoruz. Yükleri EURO 6 araçlar ve genelde 3 yaşını geçmeyen dorselerle taşıyoruz. EURO normlarında tüm gerekli standartları sağlayacak araç ve tedarikçilerle çalışarak, ağımızı günden güne genişletmekte ve daha yenilikçi çözümler üretmekteyiz.” 
ADR’li taşımların iş hacimleri içinde yüzde 20 paya sahip olduğunu belirten Hüseyin Ergör, 2023 yılında bu oranı yüzde 25’e çıkarmayı planladıklarını ifade etti. 
 
‘ADR EĞİTİMLERİ YAYGINLAŞTIRILMALI’ 
 
Tehlikeli madde taşımacılığında yaşanan sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Ergör, “Avrupa normlarının, Türkiye’deki taşıma ve araçlara uygulanması sektörümüzdeki firmaları daha da kurumsal bir yapıya kavuşturdu. ADR eğitimlerinin daha yaygın hale getirilmesiyle, sektörümüzde riskli taşıma diye adlandırdığımız tehlikeli madde taşımacılığının daha kurumsal ve sistemli bir hale geleceğine, sektörümüzün kalitesinin yükselteceğine inanıyoruz” dedi. 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat