e
Banner


Gökbil büyüme bandını global operatörlüğe çekti
Sıvı dökme kimyasalların taşınmasında rüştünü ispatlayan Gökbil’in hedefi, global bir tank konteyner operatörü olmak. Taşıma operasyonlarını kendi tank konteynerleriyle ve çoğunlukla kombine taşıma yöntemiyle gerçekleştiren şirket, büyüme hedefleri doğrultusunda filosuna 400 tank kontyener ekleyecek. 




gokbil_tasimacilik1996 yılında İstanbul’da faaliyetlerine başlayan Gökbil, dökme/ambalajlı kimyasalların tedariki, depolanması ve dağıtımı konusunda uzman Türk kuruluşlarından biri. Güçlü finansal yapısı, yetişmiş insan gücü, uluslararası standartlara uygun ekipmanları, yabancı iş ortakları ve gelişmiş acentelik ağı ile tehlikeli ve kimyevi madde sektörünün vazgeçilmez iş ortaklarından olan şirket, özellikle Avrupa hattındaki taşımalarda öne çıkıyor. Türkiye – Avrupa hattı taşımalarına 2000 yılında ağırlıklı İtalya olmak üzere, Hollanda ve Belçika ile Türkiye arasında start verdiklerini belirten Gökbil Genel Müdürü Kaan Kulga, aradan geçen 16 yılda hizmet ağlarını tüm Avrupa’ya yaydıklarını söylüyor. Avrupa’nın tamamında kapıdan-kapıya ithalat ve ihracat taşımaları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kulga, operasyonlarını Türkiye ile sınırlı tutmayarak üçüncü ülkelere/ülkelerden transit taşımalar da yaptıklarını aktarıyor. 
 
KOMBİNE TAŞIMACILIĞIN 
AVANTAJINI KULLANIYOR 
Standart kimyasal yol tankerlerinden en gelişmiş gaz tanklarına kadar çeşitli tip ve büyüklüklerde ekipman tedarik edebilme becerisine sahip olduklarını söyleyen Kulga, sıvı dökme kimyasal ürünlerin ithalat ve ihracat taşımalarını kendi tank konteynerleri ile gerçekleştirdiklerini dile getiriyor. Halihazırda 600 tankla hizmet verdiklerini belirten Kulga, bunu 1000 tanka çıkarma yönünde çalışma yürüttüklerini açıklıyor. Kulga, sıvı dökme kimyasal ürünlerin taşımalarını kendi tank konteynerleriyle, çoğunlukla denizyolu bağlantılı kombine taşıma yöntemiyle gerçekleştirdiklerini aktararak sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kimya sektörü bizim ana faaliyet noktamız. Ayrıca gıda ürünlerinin taşımasında da faaliyet gösteriyoruz. Ancak bu toplam hacmimiz içerisinde oldukça küçük bir pay tutuyor. Avrupa’ya ve Avrupa’dan tüm Akdeniz ve Karadeniz bölgesindeki üçüncü ülkelere, ayrıca İstanbul üzerinden karayolu taşıma filomuz sayesinde komşu ülkelere ve Balkanlar’a, Azerbaycan, Gürcistan gibi daha kuzeydoğudaki üçüncü ülkelere ve bu ülkelerden de kombine taşıma bağlantılı hizmet sunabiliyoruz. Tanklarımızı Benelux, İspanya, İsrail, Mısır, Almanya, İtalya, Fransa, Estonya, Ukrayna ve Rusya’daki depolarda tutuyoruz. Romanya ve Suudi Arabistan üzerinde de çalışıyoruz.” 
 
GEBZE TESİSİNDE 
DEPOLAMA HİZMETİ SUNUYOR
Kulga, 2004 yılı sonunda, Dilovası’nda 7 dönüm büyüklüğündeki operasyonel kara terminali inşaatlarını bitirerek, 50-100 metreküp kapasiteli tanklarda, dökme ürün depolama, fıçılama ve paketli ürün depolama ile beraberinde tank konteynerler için ısıtma hizmetlerini başlattıklarını da vurguluyor. Gökbil’in müşteriler için avantajlar sağlayan özel hizmetlerini de açıklayan Kulga şöyle konuşuyor: “Taşıma süresince elektrik ısıtmalı tank konteynerlerimiz ile verdiğimiz hizmetle farklı bir özellik sunduğumuzu düşünüyorum. Ancak en büyük farkımızın Dilovası-Gebze’deki tesislerimizde sunduğumuz dolum (fıçılama) ve küçük kapasiteli depolama tanklarımızla sunduğumuz ek hizmetler olduğunu söyleyebilirim. Bu hizmetleri elbette hem Avrupa hem de başka hizmet hatlarımızdaki müşterilerimiz için, aynı zamanda pek çok kez de taşımalarını yapmadığımız müşterilere de sunmaktayız. Sunabileceğimiz hizmet bütünlüğü içerisinde müşterilerimize önemli oranda zaman ve maliyet esnekliği sağlayabiliriz, neticesinde biz de ve müşterimiz de içinde olduğumuz rekabette elini güçlendiriyor. Kabiliyetlerimizin en önemlisi ise müşterilerimize gösterdiğimiz özendir. İşimizi herkes için doğru ve faydalı yapabilmek için uğraş veriyoruz.”
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat