e
Banner


Reysaş Lojistik maliyet düşürücü yatırımlar yapacak
2017’de maliyet düşürücü operasyonlar ve yatırımlara odaklanacaklarını vurgulayan Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rasih Boztepe, “Hedeflerimiz arasında; enerji ve taşıma maliyetlerini düşüren, karbon salınımını azaltan, yeşil lojistik anlamında katma değer yaratan, depolarımızın çatılarına GES tesisleri kurmak, çekici ve kamyonlarımızda doğalgaz kullanımını artırmak bulunmakta” dedi. 
zirve_banner
 
 




rasih_boztepe_reysasDepo yatırımlarına, demiryolu bağlantılı mutlimodal taşımacılık hizmetlerine ve yeşil lojistik çözümlerine ağılık veren Reysaş Lojistik, depolarının çatılarında güneş panelleriyle ürettiği elektrikte de verimliliğini arttırıyor. Reysaş Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rasih Boztepe, 2016’nın da mevcut operasyonlarının yanında, depo inşaatlarını sürdürdükleri, özellikle mutltimodal taşımacılığa yönelik araç ve ekipman yenileme yatırımı yaptıkları bir yıl olduğunu söyledi. Boztepe, “Depo çatılarımızın üzerinde güneş panelleriyle elektrik üretim tesisleri kurarak elektrik üreterek işletme maliyetlerinin azaltılması konusunda 2016’da yatırımlarımıza devam ettik. Adana’da iki depomuz üzerinde 1’er MWp’lik tesisler kurarak çatılarında GES tesisi olan depo sayımızı artırdık. GES projeleri gibi karbon salınımının azaltan yeşil lojistik kapsamında çekici ve kamyonlarda çift yakıt olarak motorin ile birlikte doğalgaz (CNG ) kullanımı için araçlarımızın motorlarında dönüşüm projelerini gerçekleştirdik. Yılın sonuna doğru ise şirket merkezimizi Çamlıca’da ki yeni yerimize taşıdık” dedi. 
 
10 MWp’LİK KURULU GÜÇ HEDEFLİYOR 
800.000 m2’nin üzerinde kapalı, 1.500.000 m2’nin üzerinde açık depolama alanına sahip olduklarını aktaran Boztepe, hedeflerinin kapalı depolama alanını 1.000.000 m2’ye çıkarmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda 2017’de devam eden depo inşaat projelerini tamamlayacaklarını vurgulayan Boztepe, sözlerini şöyle sürdürdü: “Farklı lokasyonlarda ki depolarımızın çatılarında toplamda 5 MWp’lik güneş enerjisi tesisi kurarak toplam 10 MWp’lik kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Karayolu taşımacılığına göre ton-km başına 123 kat daha az karbon salınımı yapan demiryolu taşımacılığında vagon ve üst yapı yatırmalarımıza devam ederek, multimodal taşımacılıkta büyümeyi hedefliyoruz. Araçlarımızda CNG dönüşümlerine devam ederek, karbon salınımını azaltarak yeşil lojistik konusunda sektördeki öncülüğümüzü sürdüreceğiz. 2017’de bitmiş araç lojistiği ve mulkrun hizmetler, gıda ve soğuk zincir lojistiği, LNG ve CNG taşımaları, depolama ve demiryolu taşımacılığı alanlarında mertebelerinde bir büyüme planlıyoruz.”     
TEŞVİKLERLE SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILMALI 
Rasih Boztepe, 2016 yılında, yurtiçinde yaşanan terör olayları, komşu ülkelerdeki iç savaş ve karışıklıklar, dış ilişkilerdeki belirsizlik ve dalgalanmalar, Avrupa ve dünyadaki ekonomik krizin, Türkiye ekonomisinde de durağanlığa yol açtığını ve bundan da tüm sektörlerin olumsuz etkilendiğinin altını çizdi. Yerli ve yabancı yatırımcıların yeni yatırımdan kaçınırken, mevcut yatırımlarını gözden geçirdiğini vurgulayan Boztepe, şunları aktardı: “Bu arada krizlerin birçok olumsuz etkisi yanında, yeni fırsatlar yarattığı da göz ardı edilmemelidir. Birçok sektörde mal ve hizmet fiyatları dibe vurmuş durumda. Gelir artırıcı operasyonlar yerine maliyet düşürücü operasyonlar ve yatırımlar daha önemli hale geldi. Bu sebeple 2017 yılı hedeflerimiz arasında; enerji ve taşıma maliyetlerini düşüren, karbon salınımını azaltan, yeşil lojistik anlamında katma değer yaratan, depolarımızın çatılarına GES tesisleri kurmak, çekici ve kamyonlarımızda doğalgaz kullanımını artırmak bulunmaktadır. Ekonominin durağanlaştığı böyle dönemlerde özellikle yatırım teşvikleri, katma değer yaratan projelere düşük maliyetli finansman ve vergi indirimi gibi teşvik edici uygulamalar ile bürokratik işlemlerde kolaylık ve hız kazandıracak uygulamaların önü açılmalı, devlet yatırımcılara çok daha fazla destek olmalıdır.”  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat