e
Banner


Lojistik Vizyon: Boyner'in hedefi bir saatte teslimat
Boyner Büyük Mağazacılık Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Anıl Haşimoğlu: 2022 yılının ilk çeyreğinde 1 saatte teslimat hedefi ile hızlı teslimat modelimizi kademeli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu yeni deneyimimiz ile Türkiye’de ve dünyada yeni trend olan online hızlı market teslimat modelinin dünyada benzeri olmayan moda versiyonunu hayata geçireceğiz. Odağımıza teknoloji ve müşteri mutluluğunu aldığımız yenilikçi, ezber bozan projelerimize önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”




BoynerBoyner, 70 yıllık geçmişe sahip, Türk perakende sektöründe önemli yeniliklere imza atmış Boyner Grup’un amiral gemisi ve Türkiye’nin lider mağaza zinciri. Bugün 36 ilde 98 mağazası, Boyner, YKM, Boyner Dynamic, Boyner Sports, Boyner Outlet, boyner.com.tr ve Morhipo olmak üzere 7 farklı satış kanalı ve 300 bin metrekareye ulaşan satış alanıyla hizmet veriyor. Çoklu marka yapısı ile müşterilerine bir yaşam tarzı sunan, her zaman onların yanında olan bir marka olarak odağımıza her zaman koşulsuz müşteri mutluluğunu alıyor ve projeleri bu odakla geliştiriyoruz.
 
“İlkemiz ve vizyonumuz doğrultusunda diğer tüm faaliyetlerde olduğu gibi lojistik faaliyetlerimizde de sürekli gelişim aksiyonlarımız hız kesmeden devam ediyor.” 
 
Bu kapsamda neler yaptığımıza ve yeni projelerimize değinmeden önce son yıllarda adı çok geçen omni-channel ve multi-channel kavramlarından kısaca bahsetmek istiyorum. Kelime anlamı iletişim kanallarının bütünselleşmesi olan omni-channel, müşterilere online ve offline kanallarda aynı marka deneyimini yaşatmayı hedefliyor. Bununla birlikte, markaların da müşterileri hakkında bütünleşik şekilde bilgi toplayarak etkileşim halinde olmalarını ve bu yolla satış etkileşimlerinin ve müşteri deneyim seviyelerinin pozitif yönde artırılması sağlanıyor.
Multi-channel modelinde ise firmalar fiziksel mağazacılık yapılarına ek olarak çağrı merkezi, web sitesi ve mobil uygulama opsiyonları ile müşterilerin ürünlere ulaşabilmeleri için yine pek çok alternatif satış kanalı sunuyor. Multi-channel’i omni-channel’dan ayıran en önemli özellikleri ise kanallar arasında bir bütünsellik olmayışı ve her bir kanalda ayrı müşteri deneyimi sunulması olarak ifade edebiliriz. Multi-channel yaklaşım, müşteriler açısından kafa karıştırıcı olurken markalar açısından da marka kimliğinin doğru şekilde yansıtılamaması ve müşteri alışveriş alışkanlıklarının tek platformda tutulmaması kaynaklı müşterileri iyi tanıyamama ve günümüzün olmazsa olmazı kişiye özel iletişim yapılamaması anlamına geliyor.
Özetle omni-channel yaklaşımı; bütünsellik, tekil üst seviye müşteri deneyimi, müşteriyi doğru tanıma ve alışveriş alışkanlıklarını anlayarak bu doğrultuda süreci yönetme imkânı veriyor. Omni-channel modelde başarının temel taşlarından biri de B2B ve B2C lojistiğinin koordineli bir şekilde benzer anlayışla yönetilmesi. Bu nedenle ilgili müşteri ihtiyaçlarına göre tüm lojistik süreçlerinin yapılandırılması, offline ya da online lojistik faaliyetler olarak ayırmaksızın bütünleşik yaklaşımda yönetilmesi ön koşul niteliğinde.
Biz de Boyner Lojistik Yönetimi olarak mağazalarımız ve depolarımız ile all-line olarak adlandırdığımız lojistik döngümüzü bu yaklaşım ile yönetiyoruz. 
 
“Müşterilerimizin mağaza ve online kanallarımızdan aldığı ürünler için bütünleşik verdiğimiz, sektörde ezber bozan ve öncü olan birçok lojistik aksiyonumuz bulunuyor. Bunlardan birkaçını paylaşmak isterim:”
 
Omni Stok: Mağaza ve depo stoklarımız satış kanalları tarafından ortak kullanılabiliyor. Yani depo ve mağaza stoklarında kullanılabilir statüde olan tüm ürünler aynı zamanda online satış kanallarında da görünür durumda. Bu şekilde depolar ve mağazalar aracılığıyla Türkiye genelinde çok noktada ürün bulundurma ve tüm bu noktalardan B2C sipariş karşılama kabiliyetimiz ile müşterilerimize daha geniş ölçekte ürün çeşidi sunabiliyor ve sipariş teslimat sürelerimizi her geçen gün kısaltıyoruz.                 
 
Tıkla Gel: Müşterilerimiz, boyner.com.tr ya da Boyner uygulaması üzerinden verdikleri siparişleri “Tıkla Gel” hizmetimiz kapsamında istedikleri mağazamızdan teslim alabiliyor, teslim sırasında deneme yaparak arzu ederlerse ürünleri mağazalarımızdan iade edebiliyor.                          
 
Seç Gelsin: Müşterilerimizin beğendiği ama mağazada o sırada uygun beden ya da rengi olmayan ürünleri “Seç Gelsin” hizmetimizle direkt müşterimizin istediği adrese gönderiyoruz. Yine müşterilerimiz aynı hizmet kapsamında mağazada beğendiği bir ürünü satın alarak aynı şehirdeki ya da şehir dışındaki sevdiklerine direkt olarak mağazadan iletebiliyor.
 
Arabaya Servis: Pandemi döneminde günün yoğun temposunda zaman kazanmak isteyen ya da pandemi kaygısı nedeniyle AVM’ye girmeyi tercih etmeyenler için arabaya teslimat uygulamasını devreye aldık. Müşterilerimiz boyner.com.tr üzerinden verdikleri siparişlerinde mağaza teslimatını seçmeleri ve arabaya teslimatı işaretlemeleri durumunda mağazaya girmeden siparişlerini teslim alabildi.
 
Alışveriş Poşetlerinin Eve Teslimi: Belirli mağazalarımızda hayata geçirdiğimiz ve kapsamını genişletmeyi planladığımız projemiz kapsamında müşterilerimizin sadece Boyner poşetlerini değil farklı mağazalardan yaptıkları alışverişlerin poşetlerini de aynı gün içerisinde müşterilerimizin evlerine teslim ediyoruz. Müşteri iç görülerinden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz bu hizmetimizle alışveriş yorgunluğu üzerine paketleri taşıma zahmeti ortadan kalkıyor, müşterilerimiz gün içindeki programlarına rahat ve konforlu bir şekilde devam edebiliyor.
Mobil Ödeme: Özellikle yoğun dönemlerde yaşanan kasada bekleme süresini azaltmak için mobil ödeme sistemi üzerinde çalışıyoruz. Çok kısa süre içinde devreye alacağımız bu hizmetimizle mobil cihazlar aracılığıyla kasaya gitmeden müşterilerimizin bulunduğu reyonda ödeme işlemini tamamlayacağız.
 
Boyner Express: Pandemi döneminde müşteri şikayetine neden olan zamanında teslimat problemini çözmek için hızlı ve yenilikçi kapıya teslimat hizmetimiz Boyner Express'i müşterilerimizle buluşturduk. İş ortağımız kargo şirketlerinin sunduğu hizmetlere ek olarak devreye aldığımız kendi dağıtım ağımız Boyner Express ile müşterilerimize hızlı, pratik, hayat kolaylaştıran bir online alışveriş deneyimi yaşatmayı ve kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz. Boyner.com.tr ve morhipo.com üzerinden verilen siparişlerde standart teslimat seçeneklerine ek olarak; aynı gün teslimat, randevulu teslimat, akşam saatlerinde ya da pazar günü dahil hafta sonu teslimat, kapıda ödeme, kolay iade gibi seçenekler günlük hayatın yoğun temposunda müşterilerimize kolaylık sağlıyor. İstanbul ve İzmir’e hizmete soktuğumuz projemizi yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu projede ayrıca %60 kadın çalışan hedefimiz bulunuyor.
 
Boyner Express Bodrum: Geçtiğimiz yaz hayata geçirdiğimiz hizmetimizle Bodrum’daki müşterilerimiz kadın giyiminden erkek giyime, çocuk giyimden spor giyime, kozmetik ürünlerinden sandaletlere, çantalardan ev dekorasyonuna kadar birçok ürünü Boyner Express ile aynı gün içinde ister deniz kenarında isterse otelinde ya da yazlığında sevdikleriyle vakit geçirirken 3 saatte teslim alabildi. Hatta “Boyner Express ile siparişleriniz 3 saatte kapınızda” mottosuyla başlattığımız hizmetimizi ortalamada 1 saatte sunarak Bodrumluların kalbini kazandık. Yaz döneminde ve sadece Bodrum’da sunduğumuz bu hizmeti önümüzdeki dönemde başka şehirlerde de uygulamaya almak üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
Türkiye’de mağazacılığın kurallarını belirleyen Boyner, 2004 yılında boyner.com.tr, 2011 yılında ise Morhipo ile online pazara ilk giriş yapan markalardan biri. Günümüzde online pazarın güçlü oyuncuları olarak her iki marka çatısı altında milyonlarca ziyaretçi ağırlıyoruz. All-line stratejimiz müşterilerimize kanal bağımsız tek ve bütünsel bir alışveriş deneyimi yaşatmak olduğu için yönetim kademesinden saha operasyonuna kadar tüm çalışanlarımız tüm iş süreçlerini offline ve online ayrımı yapmadan müşteri mutluluğu odaklı yürütüyor.
 
“Tüm yaptığımız bu yenilikçi çalışmalarımızla birlikte gelişim aksiyonlarımız da hız kesmeden devam ediyor.” 
 
2021 yılı Eylül ayında kapılarını açtığımız Boyner Cadde mağazamızda müşterilerimizi yeni nesil mağazacılık konseptimizin ilk örneği ile buluşturduk. Yeni konseptimizde mağazalarımızı içinden hayat geçen, çevresindeki hayatı mağaza içine taşıyan bir değişime soktuk. Müşterilerimiz, yeni konsept mağazalarımızda alışveriş yaparken spor, sanat, sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı özel deneyimler yaşama imkânı da buluyor. Fiziksel mağazalarımızda müşterilerimize yaşattığımız bu deneyimi Boyner.com.tr ve morhipo.com’da da müşterilerimize yaşatmak için çalışıyoruz. Mağazacılık tarafındaki bu değişimlerimize ek olarak lojistik tarafında da yeni projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. 
2022 yılının ilk çeyreğinde 1 saatte teslimat hedefi ile hızlı teslimat modelimizi kademeli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. İlk etapta mobil uygulama üzerinden müşterilerimiz ile buluşturacağımız yeni deneyimimizde müşterilerimiz bulundukları adrese en yakın mağazamızın yüzlerce marka binlerce ürün içeren stoklarını görüntüleyerek siparişlerini oluşturabilecek. Ödemelerini siparişi verirken online ya da isterlerse ürünlere dokunup denedikten sonra kapıda gerçekleştirebilecekler. Kapıda ödeme işlemini fiziki post cihazı ile alacağımız için  online alışverişe açık olmayan kredi kartları ile de işlemler gerçekleştirebilecek ve böylece pazarın gelişimine katkı sağlayacağız. Bu yeni deneyimimiz ile Türkiye’de ve dünyada yeni trend olan online hızlı market teslimat modelinin dünyada benzeri olmayan moda versiyonunu hayata geçireceğiz. Odağımıza teknoloji ve müşteri mutluluğunu aldığımız yenilikçi, ezber bozan projelerimize önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat