Banner


Boyner teslimat performansını %27 arttırdı
Boyner’in müşterilerine ulaştığı 4 önemli satış kanalından birini e-ticaret oluşturuyor. Yaptıkları geliştirme çalışmalarıyla online’dan verilen siparişlerin %27 oranında daha kısa zaman diliminde müşterilere ulaşmasını sağladıklarını vurgulayan Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztap, hedeflerinin e-ticaret siparişlerinde aynı gün teslim olanağını sağlamak olduğunu söylüyor. 




BoynerBoyner, Boyner ve YKM, Boyner Sports, Boyner Outlet ve boyner.com.tr olmak üzere 4 farklı satış kanalıyla müşterilerine ulaşıyor. E-ticaret bu satış kanalları içinde önemli bir yer tutuyor. E-ticaret alanında hızlı bir şekilde büyüdüklerini belirten Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztap, “İnternet mağazamız boyner.com.tr’yi 2018 yılında 100 milyon kişi ziyaret etti. Bu sene başından bu yana değerlendirdiğimizde e-ticaret sitemizin aylık ziyaretçi sayısı 12 milyona ulaştı. 2019 büyüme hedefimiz 0’ün üzerinde” diyor. E-ticaretin toplam satışları içinde %9 pay aldığını aktaran Öztap, iki yıl içinde bu payı ’e çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. Aslı Öztap, e-ticaretteki büyümelerine paralel olarak, lojistik süreçlerini nasıl kurguladıklarını ise sorularımıza verdiği cevaplarla anlatıyor. 
 
Müşteri memnuniyetini artırmak ve karlılık oranı yükseltmek için dağıtım ve depolama alanlarında nasıl bir strateji izliyorsunuz? 
Omni-channel yapısına uygun olarak depo stoklarının yanı sıra mağaza stoklarını da online satış kanalımıza açtık. Böylelikle depolarımızda stok alanı ve iş gücü kapasite artırımına gerek kalmadan e-ticarette satışa sunduğumuz seçenek sayısını artırdık. Online siparişlerin mağaza stoklarından temin edilmesine imkan tanıyan kurgu sayesinde, mağaza satış danışmanları tarafından ekstra maliyet yaratmadan toplanan ürünler ana depomuza gönderiliyor. Ana depomuzdaki konsolidasyon merkezinde paketlenen ürünler kargo ile son müşteriye ulaştırılıyor. Geldiğimiz noktada e-ticaret vasıtasıyla aldığımız siparişlerin yarısına yakını mağazalarımızdan karşılanıyor, yaklaşık ’i ise mağazadan direkt müşteriye ulaştırılıyor.
2019 yılı içerisinde, Boyner Holding bünyesindeki diğer 3 kardeş firmamız ile birlikte Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (GOSB) 100.000 m2 kapalı alana sahip yeni depomuzu kullanmaya başlayacağız.  Bu yeni depo ile online ve offline tüm kanallardan müşterilere çok daha hızlı ve verimli hizmet verebileceğiz. Akıllı bina olarak tasarlanan depoda, en üst seviyede otomasyon sistemleri ve en modern teçhizatlar yer alıyor. Bu projeyle grup markalarını aynı çatı altında toplayarak hem müşterilere daha hızlı ve daha verimli hizmet verebileceğiz hem de rekabet avantajı ile maliyet avantajı yaratacağız. 
Buna ilave olarak mağazalarımızdan sağladığımız e-ticaret siparişlerinin tedarik süreçlerini brick-and-mortar mağaza altyapısını kullanıp optimize ederek; Boyner mağazalarının olduğu her şehirde, uygun olan ürünlerde aynı gün teslim olanağını müşterilerimize sunmak istiyoruz. 
Online ve offline kanalları aynı anda kullanan multichannel müşteri oranımız gün geçtikçe artıyor. Boyner.com.tr ve Morhipo'dan satın alınan ürünlerin Boyner Mağazaları'ndaki teslimat noktalarından alınmasını, iade ya da değişim yapılmasını sağlayan “Tıkla Gel”  hizmetinden faydalanan sipariş oranı seviyelerini geçti. Yapılan geliştirme çalışmalarıyla online’dan verilen siparişlerin müşterilere %27 oranında daha kısa zaman diliminde ulaşması sağladık.
 
LOJİSTİK E-TİCARETLE BİRLİKTE GELİŞİYOR 
Hizmet aldığınız şirketleri seçerken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz? 
E-ticaret sektörünün en önemli parçalarından biri olan lojistik, e-ticaret ile birlikte gelişiyor. Artık kargo hizmeti veren şirketler, e-ticaret ve mobil ticaretin yaygınlaşmasıyla hayatın daha çok içinde olmaya başladı. İyi bir müşteri deneyimi için lojistik ve kargo hizmetlerinin mükemmel seviyede olması kritik başarı faktörü haline geldi. Ürününüz ve e-ticaret altyapınız ne kadar iyi olursa olsun, müşteriye dokunan son teslimat aşaması kötü olursa istediğiniz müşteri deneyimini yaşatamıyorsunuz. Günümüzde e-ticareti tercih eden müşteriler ürünlerin güvenli ve hızlı bir şekilde kendilerine ulaştırılmasını bekliyor. Biz bu noktada çözüm ortaklarımızdan müşterilerimizin beklentilerine hızlı yanıt verebilecek kabiliyetler bekliyoruz. Bu nedenle tüketiciye güven veren, güçlü bir altyapı ve organizasyona sahip çözüm ortaklarını tercih ediyoruz. Hız, organizasyon gücü, güvenli teslimat, özenli çalışma, teslimatla birlikte iade konusunda da doğru ve şeffaf bir iletişim başlıca beklentilerimiz arasında yer alıyor.
 
E-ticaret sektörünün geleceğine ilişkin öngörüleriniz neler?  
Türkiye’de e-ticaret pazarı önemli bir atılım içerisinde. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tüketiciler hem zaman tasarrufu hem de alışveriş deneyimindeki kolaylıklar nedeniyle her geçen gün daha fazla e-ticarete yöneliyor. E-ticaret Türkiye’de toplam perakende sektöründen henüz yüzde 5’in üzerinde bir pay alsa da, gelecekte en çok büyüyecek sektörler arasında gösteriliyor. Türkiye, teknolojik yeniliklere çok çabuk uyum sağlıyor. Genç nüfusumuzun fazla olması ve yeniliklere açık yapımız nedeniyle online alışveriş alışkanlığının yaygınlaşmasında hızlı yol alıyoruz. Ama Avrupa ülkeleriyle kıyasladığımızda daha gidecek çok yolumuz olduğunu da biliyoruz. Pazarın istenilen seviyelere gelmesi için dijitalleşme sürecinin hızlandırılması gerekiyor. Biz Boyner olarak perakende sektörünün dijital dönüşüm sürecinde öncü rolü üstlenerek önemli yatırımlar yapıyoruz. Akıllı telefonlarda ve mobil iletişimde yaşanan devrimsel gelişimler mobil alışveriş gerçeğini de karşımıza çıkardı. Mobil alışveriş süreçlerindeki kolaylık ve pratiklik, e-ticaret sektörünün büyümesine ivme kazandırıyor.
 
YAPAY ZEKA E-TİCARETE YÖN VERECEK 
Yakın gelecekte hangi teknolojiler e-ticaret lojistiğine yön verecek?
Big data yönetimi ve yapay zeka yakın gelecekte e-ticaret teknolojisine yön verecek iki önemli unsur olarak öne çıkıyor. Yapay zeka yazılım altyapıları ile kurulan lojistik merkezleri süreçleri ve iş hacimlerini daha da hızlandıracak. Bununla beraber daha kişiselleştirilmiş, gün ve saat tercihinin öne çıktığı teslimat paketlerinin gün geçtikçe yaygınlaşacağını düşünüyoruz. 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat